Lamelparket

11 voordelen

Lamelparket is een type vloer dat er hetzelfde uitziet als een parketvloer, maar is in werkelijkheid opgebouwd uit verschillende lagen verlijmd hout. Met een toplaag van hardhout en een onderlaag van een ander type hout is lamelparket niet alleen voordeliger in aanschaf, maar geeft deze ook hetzelfde uiterlijk als een houten parketvloer.

De voordelen van lamelparket:
1. Voordelig in aanschaf
Wanneer je lamelparket gaat vergelijken met een massieve houten vloer kom je er al snel achter dat lamelparket een stuk goedkoper is. Dat komt omdat een lamelparket vloer is opgebouwd uit 3 verlijmde lagen hout. De onderlagen zijn gemaakt van goedkoper hout en de toplaag is gemaakt van eiken of andere soorten kwalitatief hout. Hierdoor betaal je minder voor lamelparket, maar krijg je hetzelfde uiterlijk als met een eikenhouten vloer.
2. Duurzamer en dus milieuvriendelijker
In lamelparket wordt tot wel 80% minder hardhout gebruikt dan bij andere type vloeren. Hierdoor is een lamelparketvloer een stuk duurzamer dan een massieve houten vloer. Met een lamelparket vloer van FSC hout is de vloer ook nog eens een stuk groener.
3. Minder werking van het hout
De onderlagen van lamelparket wordt kruislings verlijmd en gaat daarom veel minder werken dan bij vloeren die niet kruislings verlijmd zijn. Door de kruislingse verlijming werkt een lamelparket vloer tot wel 80% minder dan een massieve vloer.
4. Geschikt voor vloerverwarming
De manier waarop lamelparket is verlijmd maakt deze type vloer uitermate geschikt voor vloerverwarming. Doordat dit type vloer kruislings is verlijmd is de vloer beter bestand tegen temperatuurverschillen en werkt het hout stukken minder.
5. Goedkoper laten leggen
Lamelparket is zeer eenvoudig te leggen. De meest ideale manier is om deze vloer zwevend te leggen. Zwevend leggen van een houten vloer is goedkoper omdat er minder lijm nodig is om de delen aan elkaar te lijmen. Daarnaast is een lamelparket vloer sneller gelegd en zijn hier dus ook minder manuren voor nodig.
6. Lamelparket kan je meeverhuizen
Wanneer je gebruik maakt van kliklamelparket is de vloer eenvoudig mee te nemen bij een verhuizing. Je kan de vloer dus hergebruiken (ook nog eens duurzaam). Met een klikverbinding is verlijming tussen de planken niet noodzakelijk en is de vloer eenvoudig uit elkaar te halen. Dit maakt het mogelijk om de vloer mee te nemen bij een verhuizing.
7. Minder kans op kieren tussen de planken
Met een klikverbinding sluiten alle planken netjes op elkaar aan. Hierdoor is er minder kans op kieren tussen de planken en krijg je dus een naadloos op elkaar aansluitende vloer. Met een lamelparket vloer kan je dus een schitterend geheel in elkaar leggen.
8. Brede planken eenvoudig te installeren
Doordat de planken van lamelparket kruislings verlijmd zijn is er minder kans op het hol of bol trekken van de planken. Hierdoor kan je zonder problemen bredere planken van 22cm leggen. Bij massieve vloerdelen is er meer kans werking van de plank en kan je dus tot een maximale breedte van 14cm leggen. Bredere planken zijn mogelijk, maar dan dient er rekening gehouden te worden met de luchtvochtigheid. Bij lamelparket hoeft dat dus niet.
9. Direct afgewerkt met olie of lak
Lamelparket wordt in de meeste gevallen kant-en-klaar aangeleverd en hoef je niet meer te behandelen met olie of lak. Hierdoor heb je geen last van droogtijden en kan je direct lopen op de vloer.
10. Grote oppervlakten zijn geen probleem
Door de mindere werking van lamelparket kan dit type vloer zonder problemen gelegd worden op grote oppervlakten. In tegenstelling tot een massieve vloer kan lamelparket in één stuk gelegd worden.
11. Eenvoudig laten leggen met onze legservice
Bij DOV vloeren zijn we gespecialiseerd in houten vloer en dus ook lamelparket. Met onze legservice kan je in no-time genieten van je nieuwe houten vloer. Wil je graag gebruik maken van onze legservice? Neem gerust telefonisch contact op, mail ons of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag.

Vloer Prijzen en mogelijkheden

Houten Vloeren

300+ designs

Naar alle houten vloeren

Laminaat

Raak Geïnspireerd

Direct naar het laminaat

PVC Vloeren

Ontdek

Direct naar de PVC vloeren