houten vloer

PEFC certificaat

Gaat u een nieuwe vloer leggen of gaat u deze laten leggen? Een ondervloer kunt u niet over het hoofd zien bij het (laten) leggen van een nieuwe houten vloer, laminaat of vinyl. Ook bij het leggen van een parketvloer is een ondervloer enorm belangrijk en dient u deze zorgvuldig uit te kiezen. Maar hoe kiest u nou de juiste ondervloer voor uw houten vloer of laminaat? Dat is de vraag die we in dit artikel voor u gaan beantwoorden. We nemen alle aandachtspunten bij uw beslissing onder de loep en adviseren u op welke punten te letten bij de aanschaf van een ondervloer.

Wat voor vloer gaat u (laten) leggen?
Voordat u een ondervloer gaan aanschaffen is het enorm belangrijk om te weten wat voor soort vloer u gaat leggen. Bent u van plan om een massief eiken vloer of juist een lamelparket vloer te leggen? Bij alle soorten houten vloeren en laminaat is een ondervloer nodig. Daar kunt u nou eenmaal niet omheen. Maar, het weten wat voor soort vloer u gaat leggen is niet genoeg om de ondervloer te bepalen. De ondergrond waar u de vloer op gaat leggen is daarin ook een bepalende factor. Ook daar is de aan te raden ondervloer verschillend in. Lees hieronder verder om per vloersoort er achter te komen hoe de ondervloer bepaald kan worden.
Ondervloer voor laminaat
Laminaat is een soort vloer dat bestaat uit houten planken. De losse planken zijn door middel van een kliksysteem makkelijk aan elkaar te monteren waar deze soort vloer snel en makkelijk gelegd kan worden. Hier hoef je dan ook geen klusjesman voor te zijn. Laminaat is in verschillende soorten, maten en kleuren verkrijgbaar bij DOV vloeren. Het leggen van het laminaat is niet zo lastig, het weten welke ondervloer er onder je laminaat moet komen te liggen is wel een belangrijk aspect. De ondergrond in uw huis is hierin doorslaggevend. Zo is een ondergrond van hout of beton met oneffenheden van meer dan 3mm in een appartement toe aan een geluid reducerende ondervloer. Ook wanneer er vloerverwarming in uw woning ligt is het noodzakelijk om hier een speciale ondervloer voor te gebruiken. Een ondervloer voor vloerverwarming is dan noodzakelijk voordat u het laminaat gaat leggen.
Ondervloer op vaste houten vloeren
Een vloer leggen op een vaste houten vloer is mogelijk. Daarbij zijn ondervloerplaten (PF-felt) noodzakelijk om de vloer te kunnen leggen. Deze platen zijn geluiddempend en hebben een egaliserend karakter. Ook zijn deze ondervloerplaten bestand tegen de druk van de topvloer. In sommige gevallen dienen de ondervloerplaten voorzien te worden van een vochtscherm om er zeker van te zijn dat de topvloer goed beschermd is tegen vocht. Het is aan te raden om de topvloer haaks te leggen op de vaste houten ondervloer. Mocht dit toch anders uitpakken, let er dan op dat de naden van de topvloer niet gelijk liggen met de naden van de ondervloer. Hierdoor zal de vloer stabiel blijven en beschermd worden tegen schade.
Ondervloeren van DOV vloeren
DOV vloeren beschikt over een groot assortiment aan ondervloeren. Bij DOV vloeren kunt u terecht voor al uw gewenste ondervloeren, van vochtwerend plastic tot TNO-gecertificeerd. Klik hier voor meer info

Vragen?

Neem gerust telefonisch contact op, mail ons of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag.

Vloer Prijzen en mogelijkheden

Houten Vloeren

300+ designs

Naar alle houten vloeren

Laminaat

Raak Geïnspireerd

Direct naar het laminaat

PVC Vloeren

Ontdek

Direct naar de PVC vloeren