Vloerverwarming

combineren kan dat?

Kun je vloerverwarming met een houten vloer combineren?
Ja, dat kan. Het is tegenwoordig geen probleem om een houten vloer en vloerverwarming met elkaar te combineren. Er zijn echter wel een aantal belangrijke zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. Niet alle houten vloeren kunnen namelijk zomaar even met vloerverwarming gecombineerd worden. We leggen je uit wat er nodig is om dit wel mogelijk te maken.

Hout is een natuurproduct
Hout is van nature niet geschikt voor vloerverwarming. Door de warmte en vocht kan het hout van de vloer gaan werken en heeft dat een negatief effect op de planken. Het rendement van de houten vloer zal daardoor ook verminderd worden. De vloer zal door het verschil in temperatuur hol of bol gaan staan.
Wat kan je hieraan doen?
Het verschil in rendement dient opgevangen te worden. De temperatuur onder de vloer is anders dan boven de vloer. Hoe lager het verschil in rendement, hoe minder er gestookt hoeft te worden. Het is dus belangrijk dat de vloer zo dun mogelijk is. Daarnaast is het belangrijk dat een houten vloer rechtstreeks verlijmd wordt. De warmte wordt hierdoor direct opgenomen door de plank en krijg je een minder verschil in rendement. Het los leggen van de planken zorgt voor ruimte tussen de planken en het beton. Dit resulteert in veel verschil in temperaturen tussen de plank en het beton en dient er meer gestookt te worden.
Welke houten vloer is geschikt voor vloerverwarming?
Niet ieder type houten vloer is geschikt voor vloerverwarming. Om de levensduur van de vloer te waarborgen is de keuze voor het type hout erg belangrijk. Het beste type houten vloer is lamelparket. Dit is een samengestelde soort vloer die ongeveer 70% minder werkt en bestaat uit een onderlaag en toplaag. Het beste type lamelparket is een vloer met multiplex onderlaag en 4mm toplaag. Daarnaast adviseren we planken met een maximale breedte van 18 tot 23 cm. Bredere planken hebben meer kans op werking van de plank.
Welk vloerverwarming systeem is geschikt?
Bijna alle systemen zijn geschikt voor houten vloeren. Het belangrijkste is dat deze vloerverwarming systemen goed gelegd zijn. De afwerking met het type cement is hiervoor essentieel. Bij natbouwbuis systemen wordt er meestal zandcement gebruikt daar er bij droogbouw fermacell gebruikt kan worden. Met onze legservice kan je genieten van jaren ervaring en hoef je je niet druk te maken over de systemen. Neem gerust telefonisch contact op, mail ons of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij helpen u graag.

Vloer Prijzen en mogelijkheden

Houten Vloeren

300+ designs

Naar alle houten vloeren

Laminaat

Raak Geïnspireerd

Direct naar het laminaat

PVC Vloeren

Ontdek

Direct naar de PVC vloeren